Виза категории D

Кандидати, які бажають працювати в Польщі, можуть подати заявку на отримання відповідної категорії візи на підставі запрошення. Кандидати, які претендують на цю категорію візи, повинні надати документи, що підтверджують той факт, що вони підпадають під цю категорію.
НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

Основні документи, потрібні для отримання візи:

  1. Візова анкета з вклеєною фотографією, заповнена латинськими літерами (польською, англійською або українською в транслітерації) та підписана особисто заявником. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів. Окрему анкету слід подавати також і у випадку дітей, вписаних до паспорту одного з батьків або офіційних опікунів, де буде вклеєна окрема віза.
  2. Одна кольорова фотографія.
  3. Підписаний заявником закордонний паспорт, що відповідає наступним вимогам:

    • дійсний принаймні 3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
    • містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
    • у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали та копії). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.
    • продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
    • необхідно також надати копію першої сторінки паспорту, копії всіх Шенгенських віз за останні три роки, копію останньої національної візи, а також копії усіх штампів про в’їзди/виїзди здійснені по цим візам.

      Додатково необхідно надати заяву про відсутність/наявність інших паспортів. Щоб завантажити заяву, будь ласка, натисніть тут.

  4. Внутрішній паспорт (оригінал і ксерокопія)

    Важливо: прізвище, ім’я та по-батькові у внутрішньому та закордонному паспортах, а також в інших супроводжуючих документах заявників повинні бути ідентичні.

  5. Оригінал та копія страхового медичного полісу, що відповідає наступним вимогам:

    • зона покриття – Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на особу - 30000 €, сума франшизи не повинна перевищувати 150 €
    • страховий поліс повинен бути виключно надрукований машинописом;
    • усі дані заявника в страховому полісі повинні бути правильними (ПІБ, повна домашня адреса проживання, номер та серія дійсного закордонного паспорту та дата народження);
    • У страховому полісі обов’язково повинна бути зазначена інформація про те, що «Страховий захист надається згідно з «Рішенням Ради ЄС 2004/17/EG відносно медичного страхування подорожуючих за кордон»
    • страховий поліс має покривати мінімум 30 днів перебування. У випадку одноразової поїздки – всі дні запланованого перебування
    • страховий поліс необхідно надати з оригіналом та копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації: ПІБ заявника або номер страхового полісу);
    • страхувальником може бути лише повнолітня особа. У випадку подачі документів для неповнолітньої особи страхувальником може бути один з батьків/офіційних опікунів;
  6. Кожен, хто не є громадянином України, має також надати: документ, що підтверджує легальність проживання на території України (віза/посвідка на проживання/реєстрація), дійсний ще 3 місяці після останнього запланованого повернення в Україну.
  7. Документи, що підтверджують основну мету поїздки:

    7.1. У разі подання заяви на робочу візу на основі запрошення "Oświadczenie" (180 днів протягом наступного 365):

    7.1.1. ОРИГІНАЛ і копія заяви-доручення на виконання праці, зареєстрованої в Повітовому бюро праці. Запрошення повинно містити наступну інформацію:

    • Дата видачі, підпис і печатку відповідальної особи в Повітовому бюро праці;
    • Назва запрошуючої фірми, підпис роботодавця;
    • Прізвище, ім’я, рік народження, серія і номер дійсного закордонного паспорта заявника;
    • Мета та тривалість візиту (дати, кількість днів перебування);

    Запрошення повинно бути надруковане не офіційному бланку Повітового Бюро Праці. На підставі цього запрошення візу може просити лише та особа, чиї дані у ньому вказані.

    Такий тип запрошення не дає права подавати документи на візу родині заявника.

    Після отримання національної візи і проживання у Польщі громадяни України можуть самостійно запрошувати близьких родичів (членів подружжя, дітей, батьків, онуків, дідусів чи бабусь) на відвідини (віза Шенген). У разі отримання запрошуючою стороною дозволу на перебування в Польщі, її найближчі родичі можуть подати заяву на отримання національної візи з метою відвідин на цій підставі.

    7.2. У разі подання заяви на робочу візу на основі запрошення " Zezwolenie " (365 днів протягом наступного 365)

    7.2.1. ОРИГІНАЛ і копія заяви на виконання праці, зареєстрованої в Повітовому бюро праці. Запрошення повинно містити наступну інформацію:

    • Дата видачі, підпис і печатку відповідальної особи в Повітовому бюро праці;
    • Назва запрошуючої фірми, підпис роботодавця;
    • Прізвище, ім’я, рік народження, серія і номер дійсного закордонного паспорта заявника;
    • Мета візиту і період (точні дати);
    • Детальна інформація про покриття витрат .

    Запрошення повинно бути надруковано на офіційному бланку уповноваженого органу. Тільки ті заявники, які зазначені в дозволі на роботу маютьє право подати заяву на отримання візи.

    Подружжя та діти можуть подаватися в якості Супроводжуючі особи до власника візи на підставі цього запрошення тільки на візи типу С.

    У випадку коли близькі родичі (подружжя, діти, батьки, онуки, дідусь або бабуся) відвідують громадян України, які перебувають в Польщі на підставі національної візи, яка була видана для виконання робіт, такі кандидати можуть подаватися тільки на отримання шенгенської візи (перебування протягом 90 днів в межах 180), і, крім того, до необхідних документів потрібно докласти лист від роботодавця, що підтверджує факт надання робочого місця для іноземця в Польщі.

    7.3. Для того щоб працювати випускникам середніх шкіл, магістрам і докторам польських університетів, науково-дослідних інститутів або інших-науково - дослідних інститутів:

    7.3.1. Oригінал і копія запрошення, номер паспорта особи, яку запрошують, форми і періоду роботи, сума заробітної плати;

    7.3.2. Сертифікат / диплом про закінчення польській школі, університеті

    Після отримання національної візи і проживання у Польщі громадяни України можуть самостійно запрошувати близьких родичів (членів подружжя, дітей, батьків, онуків, дідусів чи бабусь) у відвідини (віза Шенген). У разі отримання запрошуючою стороною дозволу на перебування в Польщі, її найближчі родичі можуть подати заяву на отримання національної візи з метою відвідин на цій підставі.

    7.4. З метою виконання праці науковцями

    7.4.1. Oригінал та копія запрошення, підписаний ректором ВНЗ, канцлером недержавного ВНЗ, науковим секретарем ПАН, які підтверджують бажання взяти на роботу іноземця

    Після отримання національної візи і проживання у Польщі громадяни України можуть самостійно запрошувати близьких родичів (членів подружжя, дітей, батьків, онуків, дідусів чи бабусь) у відвідини (віза Шенген). У разі отримання запрошуючою стороною дозволу на перебування в Польщі, її найближчі родичі можуть подати заяву на отримання національної візи з метою відвідин на цій підставі.

    Обов'язковим є надання банківської квитанції про передоплату які доводять, що плата за послуги під час подачі заявки була здійснена. Будь ласка, зверніть увагу, в разі не пред’явлення даної квитанції документи не будуть прийняті.

    Як правило, документи, згадані вище, є достатніми для видачі візи, однак, при розгляді консулом документів в обґрунтованих випадках заявник може бути викликати на співбесіду і запросити додаткові документи (стаття 21, пункт 8 Візового Кодексу ЄС).

    Подача підроблених документів та надання явно помилкових відомостей може призвести до відмови у видачі візи і заборона на в'їзд в Шенгенську угоду.

    Необхідні документи для отримання візи повинні бути представлені не раніше ніж за три місяці до запланованого виїзду.

    Ви не можете мати одночасно дві дійсні шенгенські візи.

ВИМОГИ ДО ФОТОГРАФІЙ
ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ДОКУМЕНТІВ

World of Work

«СВІТ ПРАЦІ» - компания работающая в сфере трудоустройства населения за границей. Мы предлагаем своим клиентам полный спектр услуг в сфере трудоустройства за границей, работая на основании Лицензии: Приказ Минсоцполитики № 1598.

Наша цель - помочь людям изменить их жизнь, найти достойную работу.

Новости

Search